AMSK Anđelković

Beograd, Stolačka 8, Telefon: 011/2652-385, 069/2652-385, Fax: 011/2653-156

AMSK

AMSK "Anđelković" osnovan je 1993 godine u Beogradu i već u narednoj sezoni vozači kluba briljirali su po domaćim kartodromima. Pošto je u osnovi bio zamišljen kao karting klub, dolaskom takmičara iz motociklizma i automobilizma prerasta u veliki sportski auto-moto i karting klub. Razlog tome je što je Auto-centar Anđelković bio potporni stub auto moto takmičenja i pripremanja takmičarskih automobila na prostorima bivše Jugoslavije. No, vratimo se kartingu...

AMSK Anđelković lansirao je na domaće kartodrome novu vrstu takmičara. Prepoznatljivi su po upornosti, tačnosti, mudrosti i težnji ka savršenstvu u karting sportu, to su : Ljubinka Nina Anđelković, Aleksandar Leković, i mnogi drugi.
Većina tih takmičara danas je i dalje u domaćim šampionatima. Od imena koja su obeležila tu deceniju, u vremenu do 2002 godine, valjalo bi izdvojiti Ljubinku Anđelković i Aleksandra Lekovića.

AMSK Anđelković organizovao je mnoge trke u šampionatu Jugoslavije i tadašnje Srbije i Crne Gore, i za iste organizacije bio više puta nagrađivan i pohvaljivan, a najistaknutija su i dva priznanja za najbolju organizaciju trka i razvoj i afirmaciju jugoslovenskog karting sporta.

Od 2003. godine Aleksandar Leković nastupa u najinteresantnijem i najbrojnijem takmičenju u SCG - klasi Yugo 55 N, gde postiže visoke rezultate. Te sezone bio je peti u ukupnom plasmanu, a u takmičarskoj sezoni 2004. osvoijo šampionsku titulu sa maksimalnim brojem poena što do sada nije niko zabeležio. Treba napomenuti da je takmičar Aleksandar Leković postavio sve rekorde staza u šampionatu SCG.
Klub trenutno broji sedam takmičara u različitim klasama i teži da okupi još talenata.

U tesnoj saradnji sa Auto Centrom Anđelković vršimo pripreme i razne dorade za takmičarska vozila. Svi ostali građani koji vole sportsku vožnju mogu nam se obratiti da im kompletno ili delimično doradimo njihova vozila.